Heleätä heinäkuuta, muisteluja keväältä

Kyllä tässä kevään aikana useampikin käsityö valmistui, en vaan voinut niistä blogata, koska näistä osa meni Salaiselle neuleystävälleni eli Repulle. 

Ensimmäisessä paketissa oli kirjanmerkki. Viuhkamaisen kirjanmerkin ohjeen nappasin netistä, mutta juurikaan sitä sivua ei enää löytynyt. Mutta vastaavanlaisten kirjanmerkkien ohjeita kyllä löytyy, joten laittaa vaan hauksi "viuhkamainen kirjanmerkki".
Seuraavassa paketissa oli yksi näistä Marttojen ohjeella tehdyistä patalapuista.
Sitten jo meinasikin mielikuvitus loppua itse tehtyihin muistamisiin, mutta väkersin sitten tuollaisen avaimenperän. Yritin saada tuonne sisälle virkattua hienoa kukkasta ihan sellaisesta paksummasta rihmalangasta, mutta eihän tuonne väliin paljon mitään mahdu. Tuli sitten tuollainen sökötys 😏
Viimeiseen pakettiin virkkasin pienen sipulipussin. Pussin ohje oli Novita -lehdessä. Tuohonhan voi sitten laittaa muutakin. Ehdottelin Repulle vaikkapa juomapulloa.
Eli kyllä täällä koko ajan jotain pientä valmistuu! Meinaa vaan tämä bloggaaminen aina välillä jäädä.

Sitten miehen talon pihasta kukkia, kukkia...
Tämä Lapinorvokki on aivan ihana. 

Tälle piti etsiskellä nimeä, mutta olisiko kultahelokki. 

Ja sitten vielä pidempään piti etsiä tälle nimeä, mutta olisiko isohirvenjuuri?
Aika monta kukkaa tunnistan, mutta heti, kun pitäisi niille nimiä antaa julkisesti, niin tulee epäilys! Mistähän sekin johtuu? Huonosta itsetunnosta varmaan. Mieheni äiti varmaan tietää nimet, mutta hänelläkin on välillä ns. kansankieliset nimet käytössä, esim. jalopähkämö on kuulemma heinäkuun kukka. Tuo isohirvenjuuri voi olla jotain muuta, mutta erilainen se kuitenkin on kuin vuohenjuuri, jote myös kasvaa talon pihassa.

Jos kuka tunnistaa, niin voi/pitää oikaista, että saadaan kukille oikeat nimet 😊.

Joskohan ensi kerralla voin esitellä uuden neulotun huivin... Siihen sain langat ja ohjeet omalta salaiselta neuleystävältäni. Hyvin sujuu neulonta, jo toinen kerä on menossa ja kokoa alkaa huivilla olla.

Menneitä muistellen kirjoitteli
Pami

Kommentit

  1. Ihania olivat kaikki, mutta kirjanmerkki on lempparini. potterin välissä tällä hetkellä oleilee. Kauniin keltaisia kukkia. Kaikki nimet kelpaa. Olen joskus virheettömästi suorittanut kasvilajintuntemuksen tieteellisine nimineenkin, mutta nykyisin en muista mitään. Jotkut osaa ja muistaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit