Saisi kyllä sataa

Jostain syystä tällä paikkakunnalla ei sada. Tai oikeammin se taitaa johtua tuosta Haukivedestä, joka kuuluu Saimaaseen, se pilkkoo nuo sateet ja ukkoset ja siksi tänne eivät pilvet pääse. Muualla kyllä tuli eilenkin vettä, täällä tasan 0 mm. Piha alkaa kuivua ja palaa, kun en millään viitsi vesijohtoverkosta pihan kasteluvettä ottaa. Ainut, mikä oikeasti jaksaa olla ja ilahduttaa, on tämä juoru, jonka heitin keväällä pihalle. Siitä on tullut tosi kaunis!! Tänään pitäisi kyllä yli 90 % varmuudella sataa, ehkä se siitä lähtee taas pihan uusi kukoistus! Sitruunamelissat ja viinisuolaheinä taitavat kyllä olla jo mennyttä. Sen verran karrella ovat!
 Ja sitten käsitöihin: tämä huivi tuli tehtyä jo jokin aika sitten, mutta tämän viimeistelyssä meinasi mennäkin aikaa. No, valmiiksi kuitenkin sain. Langan sain Salaisen neuleystävän kesäkuun paketista. Aivan ihana lanka. Mallikin tuli samassa paketissa (löytyy tuolta vasemmasta reunasta). Lankana oli siis ihana HjerteGarnin Wool Silk, joka sisältää 75 % ekologista villaa ja 25 % silkkiä. Minusta oli tosi mukava ja nopea tehdä, koska opin suht nopeasti tuon mallin tekemään ulkomuistista. Ei tarvinnut koko aikaa paperia tuijottaa.
 Eilen löysin aivan uuden lehden kaupan lehtihyllystä. Vähän aikaa mietin, että ostanko, mutta sitten kolme juttua sai minut ostamaan tuon lehden. Olen kyllä kovasti yrittänyt olla kirjojen ja lehtien ostolakossa, mutta... Saa nähdä valmistuuko noista alla olevista mikään. Välttämättä ei tule tehtyä ainakaan noita jättiläishedelmiä, koska ne eivät mahdu mihinkään! Meillä mies harrastaa vanhoja autoja, mutta minun autoni on melko uusi. Vaan näköjään siihenkin pitää kaikenlaisia härpäkkeitä hommata. Nuo venttiilinopat minulla on olleet jo pari vuotta, vihreät kesällä ja punaiset talvella. Ja tietysti auton sisällä on sävysävyyn nopat. Nyt ilmestyi sitten nuo vihreät renkaiden pulttien päät. Onneksi mies jo sen verran tuntee minua, ettei hommannut niitä fluorisoivina. Minä en vieläkään tiedä,mitä mieltä minä noista olen 😛
Mutta nyt sadetta odotellen seuraavan käsityön pariin (kunhan ensin keksin, että minkä!)
Pami

Kommentit

  1. Sadetta kaivataan meilläkin. Aika lähellä sataa ja täälläkin välillä jyrisee, mutta pois kauas pilvet karkaavat. Odottelen syyssateita.

    VastaaPoista
  2. Tulipa huivista kaunis! Juorusi voi todella hyvin. Ajoimme kotiin paikoin vesisateessa joten varmasti pian viilenee. Huomaathan syksyn SNY-kierroksen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit