Joulu/talviaskartelua ja harmittavia juttuja

Kirjoitan ihan aikajärjestyksessä, joten ensin tulee vähän joulua/talvea, sitten ne harmittavat jutut ja sitten taas joulua/talvea.

Paksusta Novitan Ecotubesta tuli virkattua tällainen kukkaruukun suojus tai kori. En vielä ole päättänyt, mihin tämän laitan. Tuo keltainen on paperinarua. Hauskahan tuostakin tuli ja ehkä tuo menee joululahjaksi, ehkä ei. Kuten kirjoitin, en ole ihan varma, mihin tuon laitan.
 Pami on tänä vuonna tosi ajoissa. Enpä edes muista milloin olisin jotain jouluista ostanut ennen joulukuuta. Nyt oli ihan "pakko" ostaa tuo joulukalenterikynttilä. Minusta nuo on pelottavia, koska aikoinaan meillä oli tuollainen ja aattoiltana se kynttilä jotenkin siinä kynttilänjalassa suli ja valui pöytäliinalle ja sytytti liinan palamaan. Kukaan ei ollut tuvassa ja minä tulin juuri ulkoa sisälle, kun näin miten pöytäliina paloi. Onneksi oli täyspellavainen liina, niin sain äkkiä sammutettua, mutta kyllähän pöytään mustat läikät jäi. Koska pöytäliina oli pitkän pöydän liina, niin siitä tehtiin sitten pienempiä liinoja. Kammo jäi noihin, mutta nyt ajattelin, että varmasti vahdin sen hetken, kun tuon yhden päivän kohta palaa. Viimeinhän on tietysti pisimpään poltettava osio, mutta senkin kyllä vahdin vieressä!
 Hulan kanssa kierreltiin metsiä ja kerättiin kranssitarvikkeita. Tein tuollaisia toispuoleisia kransseja. Kaikki on kierrätettyä, joten ei tarvinnut kuin askarrella. Jostain syystä katajia ei meinannut löytyä tuosta lähimetsästä, mistä niiden oksia sai kerätä. Eikä kyllä oikein löytynyt jäkälääkään alempiin askarteluihi. Noiden kerääminen kun ei kuulu jokamiesoikeuksien piiriin.
 Ja sitten ne harmittavat uutiset. Istuinpa viime tiistain eläinlääkärissä. Hula alkoi oksennella sunnuntai-iltana, mutta ei oksentanut kuin pari kertaa. Maanantaina ei syönyt oikein mitään ja maanantain ja tiistain välinen yö sitten valvottiin! Tiistaiaamuna soitin heti eläinlääkärille ja käytiin sitten tiputuksessa ja röntgattiin maha. Siellä ei ollut mitään ylimääräistä.
Keskiviikkona Hula oli taas kunnossa, mutta torstain ja perjantain välisenä yönä taas oksensi kerran. Aloin miettiä, että mistähän johtuisi. Me käydään tuolla rannalla kävelemässä silloin tällöin ja lasken Hulan välillä irti, kun näen, ettei ketään muita ole paikalla. Vissiin jossain vaiheessa koira ennätti kuitenkin löytää jotain ja pahoin pelkään, että joku nyt heittelee sinne syömäkelvottomia (lue: myrkytettyjä) paloja. Nuo oksennuskohtaukset kun sattuivat juurikin sen jälkeen, kun olimme käyneet tuolla rannalla. Nyt kun sinne emme ole menneet torstain jälkeen, niin koirakin on ollut täysin kunnossa. Ja kun Hula ei ole ollut ainoa, joka on oksennellut viime aikoina. En olisi uskonut, että Rantasalmen kokoisessa kylässäkin on koiravihaajia!! 😕

Ja sitten eilisen päivän askartelut. Pitihän sitä minunkin kokeilla käpysintteja. Näissäkin on käytetty kierrätysmateriaaleja. Maalasin nuo kävyt Tokmannilta ostetulla automaalilla ja liimasin kävyt paikoilleen kuumaliimalla.


Ja siitähän se tämäkin viikko lähti. Mukavaa viikkoa
toivotellen Pami

Kommentit

  1. Hienoja askarteluja.
    Toivottavasti Pami ei enää oksentele. Meillä ihmiset heittää kaikkea mahdollista ruokaa kait linnuille, mutta koiraa joutuu vahtimaan. Vaikkei olis myrkkyä, ruoka homehtuu maassa, eikä tee hyvää koiran mahalle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit