Viikon viileet ja ampiaispesät


Heippatirallaa Itä-Suomesta!

Viime perjantain jälkeen tapahtuneista asioista muutama sananen.

Rantasalmella oli Suursavomessut viime lauantaina 19.5. ja mekin oltiin mukana. Ja miehen moottoripyörä ja auto. Hänhän harrastaa tätä vanhaa kalustoa, joten nämä olivat sitten näytillä. Minä en näistä hirveästi ymmärrä, mutta hengessä mukana ja onhan nämä kauniita!! Englantilaista huippumuotoilua ja -laatua.
Bsa, Lightning Rocket Clubman 650 vm 1964
Jaguar XJ6 Series II vm 1978

Ja niinhän siinä kävi, että kun serkkuni, joka omistaa kodinkoneliikkeen, oli myös messuilla mukana, niin tuli sitten ostettua kunnon grilli. Vielä sitä ei ole ennätetty käyttää, kun tuli tiistaina ja tässä on sitten ollut kaikenlaista sutinaa.


Ai, minulla oli tämäkin kuva ladattuna. Eli messuilla esiintyi iki-ihana Aikakone!!!!! 

Ja sitten ne viileet uutiset: tässä rannassa oli lauantaina vesi +9 -asteista. Sai lokki uida rauhassa. Ei millään kyennyt menemään järveen. Tai no mies meni sekä päivällä että illalla. Päivällä oli ollut jopa lämpimämpi vesi. 

Mutta hei, periksihän ei anneta, joten eilen ke 23.5 minä kävin heilauttamassa itseni järveen. Jopa kaksi kertaa kävin kastautumassa, toisella kerralla kastoin sitten hiuksetkin. Ja veden lämpötila oli +13. Ja saunastahan tuolla vedessä tietysti käydään 😊

Käsityöpuuhiakin on tullut tehtyä. Näitä mietin jo viime vuonna, en saanut aikaan. Saa nähdä toimiiko nämä valepesät, toinen laitettiin kuistille, toinen on menossa autotalliin ja onhan nämä niin helppoja tehdä, että voihan näitä tehdä muutaman lisää - vaikkapa tämän päivän aikana... Siis virkattuja ampiaisten valepesiä, sisällä sanomalehteä (joku sanoo, että juurikin tuo sanomalehti estää ampiaisten pesänteon lähettyville) ja muutamalla koukutulla silmukalla ampiaiset reunaan. Kovasti ovat kehuttuja.
Että semmoista. Viime bloggauksessa sanoin bloggaavani perjantaisin. Heti huomasin, ettei perjantai sovellu bloggauspäiväksi ollenkaan. Nyt sitten bloggasin näin torstaina, koska jostain syystä olen eilisillasta lähtien elänyt, että tänään on perjantai!! Nää päivät menee vaan välillä sekaisin!!

Surisevin terveisin juttuja kirjoitteli
Pami

Kommentit

Suositut tekstit