Kukkaloistoa, bujoilua ja muutakin mukavaa

Sain tilaustyön! Siskoni pyysi minua virkkaamaan tällaisia viinilasimerkkejä. Tässä kuvattuna harjoituskappale. Saan nyt juhannuksena langat ja nähtävästi noista merkeistä tulee isompia ja ne koristellaan helmin. Ohje löytyy Tintin luomukset -blogista. Nopeita ovat tehdä, parikymmentä pitäisi tehdä heinäkuun loppuun mennessä, joten eiköhän tuo onnistu. 
 Mies ei suostunut ostamaan pihalleen kukkalaatikkoa, vaan teki sen itse kuormalavoista. Minä heti keksin, että teen siihen kantokahvat. Ensin ajattelin ostaa ns. kaideköyttä tuohon, mutta sehän on tosi tyyristä!! Sitten kävin Motonetista jotain veneköyttä ja punoin tuollaisen kantokahvan molemmin puolin laatikkoa. Punoin kuten ennen vanhaan vehnäslettiä neljällä letillä, piti kyllä hetki muistella, miten se menikään. Hyvä tuli!
 Ja nyt tuli mieleen, että tuota köyttähän oli tarkoitus laittaa myös koristeeksi tuohon laatikon reunaan. Sitä jäi vielä 10 metriä tähteeksi. Kukkalaatikossa kasvaa yrtit ja kukat sulassa sovussa. Tämä laatikko on siis miehen talon pihalla.
 Välillä käytiin rippijuhlissa. Kuuma oli, joten miehen mielestä oli hyvä päivä ajella avoautolla. Täytyy myöntää, ettei kovin käytännöllinen auto, jos on vähänkin laittautunut ja mekko päällä 😀. Takaisin tullessa ei tarvinnut enää huivilla varustautua.
 Ja sitten minun pihan kukkia. Nuo kolme alimmaista on äitini laittamia, en edes tiedä kuinka vanhoja ovatkaan. Näköjään jaksoivat helteen lävitse heikolla kastelulla. Takapihani on todella helteinen, siihen porottaa koko aamupäivän aurinko. Tomaatintaimet paloivat siellä neljään tuntiin, kun vein ne ulos ensimmäistä kertaa keväällä!!

Niin, asun nykyisin äidiltäni ja isältäni lunastamassani rivitalokaksiossa. Äiti ja isä joutuivat muuttamaan palvelutaloon, kun muistisairaus iski molempiin. Mies asuu omilta vanhemmiltaan lunastamassa omakotitalossa kolmen kilometrin päässä tyttärensä kanssa. Joten, kun pidetään molempia huusholleja kunnossa, niin hommaa on ollut ja remonttia riittänyt. Minun asunto remontoitiin ennen kuin muutin tähän, mutta miehen luona on vielä paljon tekemistä.Ja sitten tähän minun harrastukseen, josta en vieläkään ole varma tykkäänkö vai en! Välillä saan innon päälle, välillä sitten taas unohtuu pitkäksi aikaa. Yritän siis bujoilla. Tein tuollaisen aukeaman Etelä-Savosta, siinä ovat tärkeimmät tiedot, joten voi aina  muistella, mikäs se olikaan maakuntakukka jne. Tämän aukeaman tarkoitus on kerätä paikkoja, missä voisi käydä päiväseltään ja missä ei ole tullut vielä käytyä. Minullahan ei ole tänä kesänä kesälomaa, joten pitempiä reissuja en suunnittele. Lisäksi omassakin maakunnassa on kovasti katsomista!! Olen kyllä esim. Lustossakin käynyt, mutta siellä voisi käydä uudestaankin. Kerimäen kirkko pitää kyllä käydä katsomassa sisäpuolelta. Jos on Barcelonan Sagra da Familiankin nähnyt, muttei maailman suurinta puukirkkoa, joka sijaitsee ihan lähikunnassa, niin vähän hävettää 😃
Lisäksi tykkään lukea, kun siihen on vaan aikaa. Viimeisimmät kirjat ovat tässä:
Olen leikkimielisesti osallistunut Helmet -lukuhaasteeseen. Tuo Maariankämmekät käy haasteen novelliosioon, mutta tuo Uskalla nauraa ei taida käydä mihinkään...

Sny-vaihtokin sitten loppui. Minä lähetin paketit Repulle. Mukavaa oli, kiitos ja kumarrus!

Ja sitten Juhannuksen sää:
Ensin sataa vettä, sitten sataa vettä kaatamalla, sitten vettä sataa ukkosen kanssa ja sitten sataa vettä kunnon myrskytuulen kanssa. Lauantaina vesisade hieman taukoaa, kun sataa räntää.

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

Toivottelee Pami

Kommentit

  1. Näppärä laatikonsiirtelyidea sinulla. Ja hienoja kukkia. Minunkin piti aloittaa bujoilu, mutta kun ei vain into riitä. Aloittaminen on aina mukavaa, mutta se jatkaminen...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit