Pieniä lappusia virkattuna yhteen


Kyllä oli jonkin aikaa käsityö- ja bloggausinnostus häveyksissä. Ei vaan yksinkertaisesti jaksanut innostua mistään. Sen verran rankka työrupeama oli joulu-huhtikuun ajan. Menikin hetki toipuessa, että jaksoi taas ottaa keskeneräiset työt esiin. 

Mutta nyt taas tuntuu, että jaksaa muutakin kuin käydä Hulan kanssa lenkillä töiden välissä. Ja onneksi tuo kesäkin alkaa tulla, niin sekin vähän virkistää. 

Kaivelin lankavarastojani ja löysin vyyhdillisen hamppulankaa. Olihan se jo jonkin aikaa marinoitunut, mutta hyvä tiskirätti siitä tuli. Mallin nappasin patalappukirjasta ja laitoin oikein lenksun, että voi laittaa koukkuun kuivumaan. Itselläni roikkuu irtokoukkuja kuivauskaapissa, niihin vain rätti kuivumaan. 
 Ja sitten tämä suuritöinen, mutta ah, niin ihana käsityö. Näitä lappusiahan minä virkkasin kansalaisopiston virkkauspiirissä. Ja näitä tuli sitten pikkuhiljaa virkkailtua sen verran, että sain tyynynpäällisen. Tuo on aika iso tyyny, noin 50 x 50 cm. Lankana oli Lidlistä jossain vaiheessa ostettuja pikkukeriä, en muista, mitä merkkiä ja nyt ei löydy yhtään vyötettä. Laput virkkasin yhteen Schachenmayr Catanialla. Toinen samanlainen tyyny on vielä ilman päällistä ja siihen suunnittelin tekeväni juuri tuolla Catanialla yksinkertaisemman päällisen.

 Tein yhdeksällä lapulla renkaita ja toisen pään sain suljettua tekemällä neljä ja puoli lappua, mutta toiseen päähän piti tehdä tietenkin sauma, jos jossain vaiheessa pitää tyyny poistaa sisältä. Kai tuo joskus on pestävä... No, siinä tuli sitten töpeksittyä eli olisihan nuo puoliskot voineet olla samanvärisiä molemmin puolin. No, enää en ala purkamaan. Ei sitä kukaan huomaa... 😃
Mutta jospa tämä käsityöinto taas jatkuisi. Ainakin sen verran pitkään, että saisi nuo keskeneräiset tehtyä...

Täällä ripottelee hiukan vettä, hyvä juttu.

Toukokuutoivotuksin
Pami

Kommentit

  1. Onpa kiva ja kaunis tyyny! Melkoisesti olet ahkeroinut näitä paloja virkatessasi ja yhdistäessäsi. Tuloksena kesäisen värikäs taidonnäyte.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit