Ollaan jo joulukuun 22. päivässä

Joulukalenterisydämiä on ripustettu nyt 22 kappaletta. Kaverilta sain jouluvalot, jotka ripustin samaan naruun.
 Sitten näitä jouluaskarteluja. Tupsuista piti tulla matto, tuli kranssi. Kävi kuin siinä joululaulussa, että hiiri se kissalle takkia ompeli...
 Parit lasten sukat tuli neulottua. Enempää en nyt sitten ennättänyt. Tai oikeammin jaksanut!
 Ja pitihän sitä kokeilla tämän joulun hittiaskartelua: henkaritähteä. Vielä on muutamat henkarit askartelematta tähden muotoon.
 Vein päiväkotiin kankaita ja lankoja, sain komeroita siivottua. Ja tällaisen ihanan kortin sain sieltä kiitokseksi. Jostain syystä jossain vaiheessa ostelin noita pompulalankoja. En tykännyt niistä yhtään. Eräs lastenhoitaja kertoi, että nuo pompulalangat olivat lapsille oikein hyvää leikkausharjoitusta. Oli tarkkaa, että jokainen pompula leikattiin erikseen!
 Itse askartelin tällaisia kortteja muutaman. Ostin sellaisen paperiaskartelulehden, jossa oli kahdeksalle kortille askartelutarvikkeet.
 Viime keskiviikkona (18.12) oli aivan surkea keli ajella Vantaalta kotia. Pysähdyin Heinolan Heilassa ja ostin pihamyyjältä keramiikkakuusen. Sen ympärille askartelin talvimaiseman lyhtyyn. Oli kyllä raskas matka kotiin saakka, mutta rauhallisesti ajellen turvallisesti perille.
 Ja äidille hypistelymuhvi. Saa nähdä, laittaako äiti käsiään tuon sisään kuin kerran.
 Sisäpuolella on yksi isompi kukka.
 Kaveri tuntee minut. Häneltä saadussa kortissa olen kuulemma minä. Puikot kyllä puuttuu, mutta kirja, kissa ja koira löytyvät kuvasta 💟
Nyt olisi kai alettava varustautumaan jouluun ruokien muodossa. Suurin osa ostetaan valmiina, mutta kinkku paistetaan itse ja ainakin karpalojäädykkeen aion tehdä itse. Lisäksi on tilattu joulumakkaroita ja tirripaistilihat. Siinähän ne tärkeimmät!

Mukavaa joulunodotusta
toivottelee Pami

Kommentit

  1. Olipa hyvä, että lahjoitit itsellesi tarpeettoman pienille sormille materiaaliksi. Kauniin kiitoksen sait kortin muodossa. Karpalojäädyke, joulumakkara ja tirripaisti...vesi herahtaa kielelle kun näistä lukee. Tosin, en tiedä mikä on tirripaisti? Kerran olen sanan kuullut eli perinneruoka lienee kyseessä? Me ollaan sunnuntai vietetty joululaatikoita tehden, perunalaatikko tuossa vielä imeltyy ja paistetaan illalla. Huomen aion leipoa joulutortut ja lisää kuivakakkua, yhden jo tein. Hyvää joulun aikaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit