Kesä mennyt on, syksy saapuu

Kyllä on mennyt aika taas nopeasti. Kesä hujahti sellaista vauhtia, että vaikka joka viikko tein päätöksen kirjoittaa tänne, niin aina se vain jäi. 

Mutta nyt pikakertaus kesään. Juhannuksen jälkeen kävin tyttären luona Rodoksella. Olikin tosi mukava reissu, Ellis piti samalla neljän päivän vapaat ja yhtenä päivänä kävin katsomassa, miten ne työt sujui eli olin mukana turistiretkellä. Majoituin aivan Rodoksen keskustassa, mutta liikuttiin muuallakin, joten nähtävää oli paljon!! Ja kuumakin siellä oli, vähän kärvähdin...
 Elokuun alussa käytiin sitten miehen kanssa Riikassa. Riikan reissu tehtiin linja-autolla. Hyvä reissu oli sekin. Päästiin tuosta 13 km päästä linja-autoon ja siihen se linja-auto toi meidät takaisin. Ei tarvinnut itse ajella eikä etsiä pääkaupunkiseudulta parkkipaikkaa. Yksi yö oltiin laivalla ja kolme yötä Riikassa. Ja näkemistä oli sielläkin. Voisi mennä uudelleenkin, esimerkiksi automuseo, jota kovasti kehutaan, jäi kokonaan näkemättä.
 Sitten käsitöihin. Kahdet sukat olen neulonut siskonlapsien lapsille. Kun jalat eivät ole vielä paljoa kasvaneet, niin valmista tuli nopeasti. Nämä kuulemma menevät joululahjoiksi. Ennättää neuloa pukinkonttiin vaikka toisetkin molemmille tytöille.

 Tämän kesän säilönnät jäi vähiin, kun entisetkin ovat vielä syömättä. Kurkkuja säilöin pitkästä aikaa, en edes muista, milloin viimeksi säilöin maustekurkkuja.
 Mustaherukoita keräsin pakkaseen ja tietysti tyrnit pitää kerätä ja pakastaa. Niitäkin tuli ihan riittävästi, mutta ei niin paljoa, että likööriä niistä hennottaisiin tehdä. Syödään pakastimesta suoraan jogurtin tai viilin kanssa. Puolukoita käy miehen äiti keräämässä ja niitäkin saatiin sen verran, että riittää ensi talveksi.
 Tänä syksynä tuli aloitettua kansalaisopistossa kaksi kurssia. Toiseen osallistuin jo viimekin vuonna eli Villisti virkaten -kurssille. Aloitin viime maanantaina virkkaamaan tyynynpäällistä kaveriksi tälle pikkulapputyynylle. Tällä kertaa teen toisenlaista virkkausta eli en jaksa ihan noin pienistä lapuista virkata. Lisäksi osallistun Elämäntavat remonttiin -kurssille. Käydään vähän noita elämäntapoja lävitse ja jumpataan kuntosalilla. Vaikuttaa ainakin innostavalta, pari kertaa käynyt.

Sitten "pakolliset" eläinkuvat:

Jospa tämä tästä taas alkaa, kirjoittamisinnostus.

Mukavaa syksyn jatkoa toivottelee
Pami

Kommentit

  1. Ihanaa syksyn satoa olet korjannut, niin langasta kuin puutarhastakin. Hyvää alkanutta syksyä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit